Parcul National Piatra Craiului

De la o simpla rezervatie naturala de 440 ha, declarata in anul 1938, pana la o suprafata de 14773 ha cat are acum Parcul National Piatra Craiului, obiectivele parcului sunt realiste: conservarea biodiversitatii, a speciilor valoroase, a peisajului, promovarea turismului si educarea societatii civile in spiritul protejarii naturii.

Amplasat pe suprafata a doua judete, Arges si Brasov, Parcul National Piatra Craiului are o zonare interna specifica ce cuprinde o zona de protectie integrala (104.6 ha), o zona de protectie stricta (6053.8 ha), o zona de conservare durabila si una de dezvoltare durabila.

Aici puteti consulta aceasta harta zonare piatra craiului

Pe suprafata parcului sunt delimitate si cateva rezervatii naturale: Cheile Zarnestilor, Pestera Liliecilor, Pestera Dambovicioara, Avenul din Grind, Zona carstica Dambovicioara-Brusturet, Pestera DObrestilor, Pestera nr.15, Pestera Stanciului si Pestera Uluce.

Masivul Piatra Craiului prezinta o diversitate de specii (flora si fauna), multe din ele aflate pe lista rosie a speciilor protejate, prezente in ecosisteme terestere complexe.

Pe pagina oficiala a administratiei puteti vedea o galerie foto frumoasa http://www.pcrai.ro/lang-ro/galerie.html, a ceea ce puteti gasi acolo.

Accesul in parc se realizeaza pe DN 73A – ruta Brasov- Rasnov-Zarnesti , sau pe DN 73D,  ruta Pitesti-Campulung-Zarnesti, zone din care puteti vizita si numeroase obiective de interes turistic (numeroase biserici, castelul Bran, muzeul satului Bran, asezarea romana de la Podul Dambovitei, ruinele cetatii Oratea din satul Podu Dambovitei, etc).

Administratia parcului pune la dispozitie si o harta turistica unde puteti afla ce trasee turistice sunt marcate, zonele din parc, cabanele existente, etc.

http://www.pcrai.ro/lang-ro/8/Vizitarea/harta_turistica.html#tarif

Incercati sa vizitati Parcul National Piatra Craiului (si nu doar din masina) pentru ca natura ofera mult daca stii sa o respecti. Daca totusi nu reusiti sa programati o excursie in Piatra Craiului, vizualizati fotografiile din zona, ca sa fiti constienti ce pierdeti.